МВнР: Няма данни за пострадали българи при земетресението в Мексико
В дипломатическата ни мисия е организирано 24-часово дежурство
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
МВнР
Снимка: БГНЕС

По информация на посолството ни в Мексико няма данни за пострадали български граждани при земетресението с магнитуд 7,1 по скалата на Рихтер снощи, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Близо 1000 са българите, които живеят в Мексико сити – най-пострадалия район. Посолството е в контакт с местните власти и следи ситуацията. В дипломатическата ни мисия е организирано 24-часово дежурство.

„С български граждани от вчера поддържаме контакти. Отправили сме молба и те да разпространят информация, че посолството ще осигури дежурство днес и в следващите дни. Ще получаваме информация от центъра за защита на населението при промяна на броя на загиналите – дали сред тях не са се появили и български граждани“, каза за bTV посланикът ни Валентин Модев.

Според постъпващата информация в различни части на мексиканската столица има разрушени сгради, засегнати са и инфраструктурни обекти, включително газопроводи, мостови съоръжения, както и международното летище „Бенито Хуарес“. 

Трус с магнитуд 7,4 удари Мексико, има жертви и разрушения (СНИМКИ и ВИДЕО)Епицентърът на труса е в южната част на Мексико

Извънредна ситуация е обявена в общините Алваро Обрегон, Бенито Хуарес, Коьоакан, Куахималпа де Морелос, Кеаутемок, Густаво А. Мадеро, Истакалко, Ицтапалапа, Магдалена Контрерас, Мигел Идалго, Милпа Алта, Тлауак, Тлалпан, Фенустияно Каранса и Сочимилко на мексиканската столица. Съобщава се за по-големи разрушения в град Пуебла.

Жертвите на труса в Мексико са близо 220Най-малко 22 деца са загинали, а 30 са в неизвестност след срутване на начално училище в столицата Мексико сити

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на телефоните на посолството в Мексико:

+52 55 5596 3283;
+52 55 5596 3293;
+52 55 5596 3295;
+52 1 55 6064 5199

или във „Фейсбук“ на адрес: ЕmbajadadeBulgaria Mexico

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре