Михаил Константинов: Няма да има нови предсрочни избори, политиците се охарчиха
145 хил. гласа ще са нужни на предстоящия вот, за да влезе една партия в Народното събрание, пресметна математикът
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 6
    5
Михаил Константинов
Снимка: Ладислав Цветков

След предсрочните парламентарни избори на 26 март няма скоро да има нов предсрочен вот за депутати, защото политиците се охарчиха и трябва да си върнат инвестицията. Това обяви в предаването „Тази сутрин” математикът проф. Михаил Константинов.

За четири години партиите и кандидатите за депутати, които влязат, ще си върнат инвестицията, уточни той.

Битката за ромските гласове започнаКой купува и колко пари дава?

За да влезе една партия в Народното събрание ще са й нужни 145 хил. гласа, пресметна математикът. Трите системни партии почти сигурно ще влязат, но и други имат шанс, допълни той.

Прогнозата на математика е, че на този вот в Турция ще гласуват 40-45 хил. души. Той напомни, че българите в южната ни съседка вкарват средно по двама депутати в българския парламент. На предстоящите избори в Турция ще има 35 секции заради ограниченията в Изборния кодекс, а други години е имало до 150.

Турция обвинява България, че ограничава вотаТурското външно министерство излезе с изявление във връзка с изборите у нас на 26 март

По думите на професора не влияят кой знае колко и пристигащите с автобуси от Турция избиратели. Той предупреди, че автомобилите и автобусите, пристигащи за вота от южната ни съседка, трябва внимателно да бъдат проверени, за да се избегне заплаха за националната сигурност.

Анкета
Очаквате ли пълен мандат на парламента след изборите на 26 март?
Резултати

  • 6
    5
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре