В дупнишката болница:
Как се разменят апарати за хемодиализа срещу ремонт на покрив
В поредица от материали репортерът на bTV Мария Ванкова разкрива злоупотребите в лечебното заведение
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    1
2111416084.jpg

В поредица от материали репортерът на bTV Мария Ванкова разкрива злоупотребите в дупнишката болница. В първия репортаж ви показахме как бившият й директор Росен Тимчев е заел поста с подправена диплома, но куриозите не спират до тук.

Как човек с фалшива диплома оглави болницата в ДупницаРосен Тимчев има и други случаи на фалшификации, съден е за хулиганство, срещу него има и висящо досъдебно производство за друго деяние

През 2016 г. при управлението на Тимчев центърът за хемодиализа е закрит. Той дава два апарата на фирма в замяна тя да ремонтира покрива на сградата.

Болницата в Дупница обаче не разполага с документи, че след сключването на бартерния договор ремонт на покрива е правен.

2111416083.jpg

Договорът е сключен с фирма „Ауто Леон”, която от своя страна продава апаратите за хемодиализа на Троянската болница срещу 10 хил. лв. – без да има разрешително да търгува с тях.

2111416082.jpg

„Апаратите се водят медицински изделия и фирмата, за да търгува с тях, трябва да разполага със специално разрешение”, коментира репортерът на bTV Мария Ванкова в студиото на „Тази сутрин”.

Междувременно дупнишката болница продължава да затъва в дългове.

Здравният министър Николай Петров определи разкритията за Росен Тимчев като срамни.

Втора част на разследването на Мария Ванкова можете да гледате тази вечер в bTV Новините от 19 ч.

  • 2
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре