Йорданка Фандъкова: Ботьо Ботев ще проверява казуса с детската градина в кв. „Горна баня”
Всеки, нарушил правилата, ще понесе отговорност, увери кметът
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    9
Йорданка Фандъкова
Снимка: Ладислав Цветков

Относно казуса с детската градина в кв. „Горна баня” и обвиненията на уволнената директорка съм възложила нова проверка на опитен криминалист – Ботьо Ботев. Това каза в предаването „Тази сутрин” кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова.

Уволнената директорка на градина в София показа есемеси за прием на деца „по втория начин”Преди есемесите с име и ЕГН има вербален натиск, който е трудно доказуем, каза Мариана Иванова

В края на миналата година в ефира на bTV уволнената директорка на 164 ОДЗ „Зорница“ в кв. „Горна баня” Мариана Иванова обяви, че има натиск от страна на служители на Столичната община чрез есемеси и обаждания върху директорите на градини за прием на деца „по втория начин”. Днес тя показа есемеси.

Тя обеща, че всеки, за който се докаже, че е нарушил правилата, ще понесе отговорност. Това ще се случи, след като приключи проверката на Ботьо Ботев. Докладът му ще бъде изпратен на компетентните органи.

Кметът напомни, че проверката на Мариана Иванова е възложена, след като са получени сигнали за финансови нарушения (вижте протокола с резултатите от нея на сайта на Столичната община).

Фандъкова коментира и текущите и предстоящи ремонти в София. Та се извини на жителите на кв. „Овча купел“, които бяха блокирани от строителството на метрото и на булеварди в района.

За обвиненията срещу общинската фирма „Екоравновесие“, че не предоставя данни за починалите кучета, Фандъкова каза, че дружеството дава публичен отчет на всеки два месеца. 

Вижте повече във видеото:

  • 2
    9
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре