Искрен Веселинов от „Обединени патриоти”: Волята на избирателя беше да правим компромиси
Важното е, че се преосмисля философията „постна пица”, коментира той в „Тази сутрин” по bTV
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    2
Искрен Веселинов
Снимка: Ладислав Цветков

Волята на избирателя беше да правим компромиси, иначе една от политическите сили щеше да има 121 мандата и да реализира политиките си. Това каза в студиото на „Тази сутрин” по bTV Искрен Веселинов от коалиция „Обединени патриоти”.

„Имахме заявка за 300 лв. минимална пенсия, искахме подкрепа, за да управляваме с тази заявка, след като не получихме необходимия брой гласове, очевидно се търсят компромиси”, коментира той.

Според него важното е, че започва политика за размразяване на доходите и преосмисляне на затягането на коланите и на философията „постна пица”.

ГЕРБ и Патриотите се разбраха за 200 лв. минимална пенсия от октомвриПарламентът ще трябва да актуализира бюджета

Той увери, че няма да се вдигат само минималните пенсии.

Мерките, които сме предвидили, ще засегнат не по-малко от 2/3 от пенсионерите и ще има осезаем ръст на техните доходи, обеща Веселинов.

На въпрос откъде ще дойдат допълнителните пари за увеличението на пенсиите, той отбеляза, че това ще стане от повишаването на приходите.  Дори в момента бюджетът събира повече пари, отколкото е предвидено в разчетите, отбеляза Веселинов.

Нищо не е договорено, докато не е договорено всичко. Докато не подпишем споразумението, няма да даваме подробности по него, обобщи той преговорите с ГЕРБ до момента.

Властта не е фетиш за Обединените патриоти, каза още Веселинов. "Имали сме множество възможности да бъдем в нея на всяка цена и не сме го правили", изтъкна той.

По думите му министерски кресла все още не се обсъждат. Разговорът за тях ще започне след Великден.

  • 5
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре