Кирил Тодоров, който пострада при инцидент в дискотека в ж.к. „Студентския град“, вече е контактен и животът му е извън опасност.

Вчера младежът беше в кома.

Версиите за случилото се обаче продължават да са противоречиви.

Според данните на разследващите в кадрите от охранителните камери не се виждат удари върху пострадалото момче, а само един удар, който Кирил нанася удар на друго лице.

Това е станало при спречкването на двете компании.

„Точно това е предизвикало намесата на охранителите, които да изведат лицето, за да не стане по-голям проблем“, каза началникът на VII РУП Ани Петрова. „До момента няма индикация за нанасяне на удар – било от охранителите, или от когото е да било. Всички свидетели посочват само, че лицето е намерено колабиращо. Такива са и сигналите на 112. Сигналите не са за побой“, каза още Петрова.

Близките на Кирил обаче са категорични, че младежът е бил бит от охранителите по време на извеждането от дискотеката.

„Според мен, по непотвърдена информация, охранителят, който го е изнесъл, е имал бокс. Такъв удар, причинил увреждане в мозъка, е станал с твърд предмет“, каза Димитър Тодоров – брат на пострадалия.

След инцидента за кратко е бил задържан един от охранителите, но впоследствие е бил освободен поради липса на доказателства.

Боксьорът Кубрат Пулев, който се притекъл на помощ на Кирил, разказа, че го направил заедно с охранителите.

„Завъртяхме го настрани. Отворихме му устата. Държахме му езика, да не го глътне отново. Всички онемяха, хората гледаха как един млад човек си заминава“, каза Пулев.

„Видях, че момчето наистина беше в много тежко състояние. Беше целият посинял. Дишането му беше затруднено, не дишаше почти. Мога да твърдя, че не се спънал и е паднал. Нещо по-сериозно е“, каза Пулев. Той предположи, че най-вероятно момчето е било ударено, но призна, че не е видял дали някой наоколо е бил с бокс, защото е бил концентриран да помогне на младежа.

Спортистът призова институциите към събуждане, за да няма повече такива инциденти.

„Истински се надявам момчето да се оправи, защото определено никой млад човек не заслужава тази съдба“, каза още боксьорът.

По-рано днес от охранителната фирма обещаха да разпространят кадри от камерите, но не го направиха. Обясниха, че управителят им точно сега е в командировка.

От МВР казаха за bTV, че в момента разследват и проверяват и въпросната фирма.