Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отново стана главно действащо лице в нощен скандал. Този път пред магазин за алкохол и цигари в центъра на София.

Собствениците му се оплакаха от удари по тях - и от Сидеров, и от депутата Десислав Чуколов. Версията на Сидеров: имал сигнал, че в магазина се продават наркотици и нелегални цигари. Екипът на bTV също беше притесняван от лидера на "Атака".

Началото на нощния шумен скандал в центъра на София, според собствениците на магазина Александрина и Йордан, дава Волен Сидеров. „Ритнал е гишето и монетникът е счупен”, разказва жената.

Минути по-късно Александрина се опитва да снима с телефона си. Лидерът на „Атака” взима телефона от ръцете на жената и хвърля на тротоара, след което я стиска за ръката. По думите на очевидци, следват още удари, този път от Десислав Чуколов. Включително и на полицаи.

„Тръгна се и се изниза, защото беше пиян на талпа. Г-н Чуколов ми удари шамар, на собственика на магазина и на още двама души и на жена”, разказва един от очевидците.

На въпрос дали Волен Сидеров е употребил алкохол не бе даден отговор.

Опитите на bTV да събере разказите на всички страни срещнаха едно постоянно препятствие в лицето на лидера на „Атака”. Той възпрепядства Росен Цветков да разговаря със свидетели на инцидента. Освен с екипа на bTV, Сидеров атакува с въпроси и полицаите, която останаха безмълвни.

Сидеров предизвика среднощна проверка на Икономическа полиция в магазина, която завърши без открити нарушения.

„Няма цигари без бандерол, няма наркотични вещества. Абслоютно нищо”, каза собственичката на магазина Александрина.

Сидеров в компанията на съпартийците си, някои от тях депутати, не помръднаха от района до 5 сутринта. Обезпокоявайки непрекъснато екипа ни.

Последните най-шумни сканадали около Сидеров бяха миналата година, на летище Варна и в столичен пианобар. Отново с обвинения от потърпевши за хулиганство.