Четирима пострадаха при две катастрофи, станали рано тази сутрин край Банско и Разлог, предаде БГНЕС. Трима от тях са ученици.

23-годишен мъж е с фрактура при челен удар между лека кола и бус, станал към 7:10 часа тази сутрин край Разлог. При мъгла и хлъзгав път на входа на града откъм с. Баня се блъскат челно двата автомобила. Микробусът, собственост на хотелв  Банско, е надвиснал над канавката. Пострадал е само водачът на колата, който е с фрактура на крака в МБАЛ-Разлог.

Към 8.20 часа на мястото на инцидента имаше мъгла, пътят бе хлъзгав и неопесъчен. Причините за инцидента се изясняват.

Трима ученици пострадаха след като джип "Сузуки" се преобърна по таван тази сутрин край Банско. Пътният инцидент станал към 7.15 часа на пътя Добринище-Банско. Джипът се отклонил надясно, влязъл в канавката и се преобърнал по таван на пътя. Младежите са приети в МБАЛ-Разлог с травми на гърди, кръст и охлузвания.

На мястото на инцидента полицаи регулираха движението, което се осъществяваше в едната лента. И тук към 9 часа започна оглед на местопроизшествието.

По последна информация тримата пострадали са ученици, пътували към училище, водачът, който е на 18 години е с фрактура на прешлен.

Други две катастрофи край Стара Загора

Три автомобила се блъснаха при верижна катастрофа на пътя Казанлък - Стара Загора тази сутрин. Двама души са пострадали, но без опасност за живота.

Инцидентът е станал в участъка между селата Ягода и Змеево. Час преди това на същото място, в отсрещната лента за движение, е имало друга катастрофа с един автомобил. Най-вероятната причина за инцидентите е несъобразена скорост с пътните условия.

От Пътното управление в Стара Загора, увериха че още от 4 часа сутринта са започнали да опесъчават опасните и заледени участъци.

Заради катастрофата движението по пътя Стара Загора-Казанлък беше затруднено за няколко часа.