на живо

Илиана Раева към Цветелина Стоянова: Душите, мислите и сърцата ни са при теб

Всяка секунда се молим за теб, написа Раева във "Фейсбук" към пострадалата гимнастичка

БГНЕС

"Скъпа моя, душите, мислите и сърцата ни са при теб, всяка секунда се молим за теб. Толкова е страшно! Боже, дай сили на прекрасното ми Цвете”. Емоционалното послание направи във "Фейсбук" председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева като обръщение към световната шампионка по художествена гимнастика Цветелина Стоянова.

Гимнастичката продължава да е в тежко състояние след като по-рано днес падна от шестия етаж на блок в столичния квартал „Надежда”. По информация на МВР става въпрос за опит за самоубийство.

При постъпването си в болницата Цветелина Стоянова е била в тежко състояние, но контактна и е разговаряла с лекарите. Направена й е животоспасяваща операция. Далакът й е изваден.

В противошоковата зала на „Пирогов” дежурният екип констатира, че пациентката е с т.нар. „политравма”, т.е. засегната е повече от една анатомична област. В нейния случай се касае за гръдния кош, корема и прешлените.

Стоянова е била сама в дома си в столичния квартал „Надежда", когато се е случил инцидента.

След инцидента треньорката Ина Ананиева и президента на федерацията Илиана Раева не бяха открити за коментар.

Тази сутрин Стоянова не замина с ансамбъла за европейското първенство в Израел като от треньорския щаб обявиха, че има здравословен проблем, но не уточниха какъв.

Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева обяви, че Стоянова сама е предпочела да не пътува за европейския шампионат.

Според докторите следващите часове са критични за състоянието на световната шампионка.