Стоил Яков: В казуса с „Дунарит” държавата се меси в частен спор
Той е категоричен, че не разбира какво налага министър Емил Караниколов да спасява компанията
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 8
    1
Дунарит
Снимка: bTV

По повод казуса с компанията „Дунарит” държавата се меси в частен спор и няма причина правителството в лицето на икономическия министър да бъде разтревожен за дружеството. Това е позицията на Стоил Яков, бивш член на бордна на директорите на „Терем” АД.

Икономическият министър: Емилиян Гебрев не е собственик на „Дунарит”Точно обратното заяви вчера самият Гебрев

Той е категоричен, че не разбира какво налага министър Емил Караниколов да спасява компанията. „ Има цесия между „Дунарит” и друго дружество, правителството, чрез квесторите на КТБ обжалва цесиите като незаконни. Докато трае спорът е нормално да не се извършват плащания. И държавата изкупува тези задължения, плаща ги на КТБ, а КТБ ще обезпечи една страна, чрез неясно какви активи. А защо не са изплатени? Защото същата държава и синдици оспорва цесиите”, коментира Яков.

Емилиян Гебрев: Аз съм собственикът на „Дунарит”, как да няма собственикДействащото лице е един министър на икономиката, разпоредителите сигурно са други; но той компрометира партията си и задкулисния човек, който е един добър бизнесмен и депутат, коментира оръжейният търговец

По думите му министерството дава лоши сигнали и показва на външните ни партньори, че средата за бизнес у нас не е сигурна.

  • 8
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре