Държавата ще спасява „Дунарит”
Това не е национализация, говорим за пазарен принцип и процедура, коментира министърът на икономиката Емил Караниколов
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    3
Емил Караниколов
Снимка: БГНЕС

Държавата ще спасява русенския оръжеен завод „Дунарит”. Идеята е да се придобие основен дял от завода, заяви министърът на икономиката Емил Караниколов.

„Дунарит” е едно от най-големите предприятия в българския военнопромишлена комплекс и реализира поръчки за милиони. В него работят около 1300 души.

Преди няколко месеца служба „Контрол на обществените средства” (КОС) отне производствения му лиценз. Причината: обвинения срещу трима души от борда на „Дунарит”, че са източвали предприятието в полза на Цветан Василев.

„Министерството на икономиката започва активна дейност към придобиването на дружеството „Дунарит”… В момента работим за изкупуването на всички кредити на дружеството, с цел да не се поиска процедура по несъстоятелност или да не се започне продажба на активи на дружеството „Дунарит”, което би довело до сътресения.

Основаната ни цел тук е запазване на работните места, запазване на работниците, което го гарантирам”, заяви министър Караниколов на пресконференция.

Министерството на икономиката: Лицензите на „Дунарит“ няма да бъдат отнетиВариантът за отнемане на разрешителните е отпаднал с подаването на оставка на ръководството на завода

Това е извънредна мярка, отнасяща се до „Дунарит“, а не до целия комплекс, посочи икономическият министър.

Това не е национализация, говорим за пазарен принцип и процедура“, каза Караниколов в отговор на въпрос.

Делян Пеевски: Нямам интереси във военната индустрия, ще държа обществото информирано за КТБДепутатът и медиен собственик отрече да е ходил по оръжейни изложения

 

  • 0
    3
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре