„Инерком” разполага с девет месеца да плати сделката с ЧЕЗ
В противен случай чешката компания ще усвои банковата гаранция от 5 млн. евро
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 3
  • 0
    2
ЧЕЗ и Инерком
Снимка: btvnovinite.bg

„Инерком” разполага с девет месеца, за да плати сделката за ЧЕЗ след финализирането ѝ. Това съобщиха пред bTV от чешката компания.

Собственичката на „Инерком” Гинка Върбакова вече е в ЧехияТя ще обсъжда вариантите за участие на българската държава в сделката за ЧЕЗ

В противен случай чешката компания ще усвои банковата гаранция, издадена за „Инерком” от 5 милиона евро.

Преговорите между собственичката Гинка Върбакова и ЧЕЗ продължават до петък.

Формалностите са уточнени още преди 20 дни при подписването на сделката, за да се придвижи документацията, необходима на комисията за защита на конкуренцията у нас. 

Допълнителнл обаче официално е била представена и заявката  на българската държава да се включи в сделката.

Дори чешката компания да се съгласи да обмисли промяна в договора, така че да позволи на българската държава да участва, евентуална промяна в договора според говорителя на ЧЕЗ ще е дълъг процес. Адвокатите на компанията ще трябва да се убедят, че промените няма да навредят на интересите на „ЧЕЗ груп” по арбитражното дело, което водят срещу България.

Чешката ЧЕЗ проверява как са изтекли документи към Бойко БорисовДнес собственичката на „Инерком” Гинка Върбакова пристигна в Прага за разговори с продавача

От финансовото министерство в Чехия обясниха за bTV, че са получили сериозни уверения от за прозрачността и финансирането на сделката, но също така са загрижени:

позицията на ЧЕЗ
  • 0
    2
Още по темата
3 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре