Чешката ЧЕЗ проверява как са изтекли документи към Бойко Борисов
Днес собственичката на „Инерком” Гинка Върбакова пристигна в Прага за разговори с продавача
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 4
  • 1
    0
ЧЕЗ и Инерком
Снимка: btvnovinite.bg

Чешката ЧЕЗ прави вътрешно разследване за това как са изтекли документите с чувствителна финансова информация към премиера Бойко Борисов, потвърдиха за bTV от централата на компанията в Прага.

Междувременно започнаха и разгорите със собственичката на „Инерком” Гинка Върбакова. От „Инерком” обясниха, че те ще продължат до петък.

Собственичката на „Инерком” Гинка Върбакова вече е в ЧехияТя ще обсъжда вариантите за участие на българската държава в сделката за ЧЕЗ

Днес са били обсъдени детайли по вече сключения договор и документите, необходими по процедура за Комисията за защита на конкуренцията. Представена е била и заявката на българското правителство да влезе в сделката, за да придобие контролен дял.

На този етап няма индикации склонна ли е чешката компания да позволи участие на българската държава, или не.

Теменужка Петкова: До края на седмицата преговорите за ЧЕЗ ще бъдат финализираниГинка Върбакова ще преговаря държавата да влезе в сделката, припомни министърът в оставка

Според източници на bTV разговорите ще са сложни, предвид арбитражното дело за няколкостотин милиона евро, което ЧЕЗ води срещу България.

„Ще разговарям с продавача за възможностите за участие на държавата в сделката. Ние имаме договор с големи неустойки, но към момента сме в изпълнение на договора. Ще разговаряме с продавача, ще му обясним ситуацията и ще очакваме решение (…) Не мога да коментирам клаузи относно договора ни към момента. Надяваме се да не съществува този риск (относно отпадане на обещаното финансиране)”, каза в Прага Върбакова.

  • 1
    0
Още по темата
4 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре