1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Горанов очаква до половин млрд. по-високи приходи за този януари

Финанси

Правят се анализи дали ще има пари за великденски добавки за пенсионерите

С общите усилия на правителствените служби и прокуратурата, събираемостта през януари се подобрява и се очаква януари да приключи с между 400 милиона и 500 милиона лева по-високи приходи в сравнение с миналата година. Това обяви в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов, цитиран от БТА.

Ако това се случи, по думите му, за първи път от 2009 година бюджетът за януари може да бъде на излишък.

През януари Горанов очаква и около 200 милиона лева приходи в повече в сравнение със същия месец на 2014 г. и от митниците, което по думите му е резултат на действията за "изкореняван на всички порочни практики там".

Пенсионно

Данните, които вчера КФН изнесе за отрицателната доходност на пенсионните фондове, не са добра новина, коментира темата Горанов. „Не е добра новина, независимо че през годините пазарите са се развивали неблагоприятно заради финансовата криза”, каза той.

„Самият факт, че се води дебат рано или късно ще покаже истината и хората ще започнат да се интересуват, тъй като "години наред имаше пълно мълчание по тази тема и много хора дори не знаеха в кой пенсионен фонд са разпределени", добави министър Горанов.

На въпрос дали ще се намерят средства за великденски добавки на пенсионерите Горанов отговори, че е много рано, но добави, че се правят анализи за това.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии