Депутатите прегласуваха за трети път размера на субсидията за партиите догодина. Последното решение е тя да е 8 лева на глас, каквото беше предложението на БСП.

"За" гласуваха 182 народни представители, "против" – един. Един се въздържа и така предложението бе прието. От ДПС напуснаха залата. Те заявиха, че третото гласуване е против правилника на Народното събрание.

Мустафа Карадайъ посочи текста в правилника, според който е записано, че второто гласуване е окончателно. Той призова Цвета Караянчева да напусне председателското място, след като не го спазва.

Караянчева от своя страна заяви, че правилникът не изчерпва всички ситуации в живота.

Припомняме, че по-рано се стигна до неочакван обрат в пленарна зала. Партиите останаха без пари за догодина. Предложението на управляващите субсидията да е 1 лев на глас получи подкрепата само на 103 депутати от ГЕРБ, "Воля" и двама независими.

За сметка на това БСП, ДПС и "Обединени патриоти" събраха 120 гласа и успяха да отхвърлят предложението за намаляване на субсидията на 1 лев. В същото време бе отхвърлено и предложението на БСП за 8 лева на глас.