ГЕРБ няма да прави предизборна кампания в Бургас. Направеното там се показвало всеки ден. Това обяви премиерът Бойко Борисов при откриван на медицински център в кв. „Меден рудник” в града.

Министър-председателят посочи, че за Бургас са дадени 250 млн. и се вижда как те са похарчени. Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова и кметът на Бургас Димитър Николов пък подчертаха, че новите болници са първи проект в публично-частно партньорство в тази сфера.

Капацитетът на медицинския център е 212 легла. Привлечени са 60 специалисти от всички университетски центрове на страната.

„Всеки ден показваме това, което сме направили, а пък българите имат глави на раменете си и могат да преценяват”, категоричен бе Борисов. „И понеже виждам по блоковете много хора, по терасите, още веднъж да им кажа, че 50% от парите ги осигуряваме ние, другите 50% ако си ги подсигурят чрез банките или с техни пари могат да си оправят жилищните блокове по програмата „Енергийна ефективност”, добави той след като бургазлии наизлизаха по балконите си при визитата на премиера.

„Като сме има в предвид и естакада и това, че вече няма тези километрични опашки „Меден рудник” се развива като един много добър квартал. Сега ще помогнем и на църквата за да може да стане навреме”, каза още премиерът.

„Дано всички, които влизат в тази болница да излизат живи и много по-здрави”, пожела на бургазлии Борисов.

На церемонията беше връчен и чек от 100 000 лв. на баскетболния клуб "Черноморец. Парите са осигурени от пристанище Бургас чрез съдействието на правителството и министъра на транспорта Ивайло Московски, посочи премиерът.

После Борисов отиде на инспекция на разширението на пътя от Поморие до бургаския квартал "Сарафово". „Във време, в което се разпадат държави, в което нашите съседи банкрутираха като страни, ние благодарение на това, че абсолютно всички европейски програми за България работят, нямаме спрени програми и кофинансираме само, направихме и правим големите инфраструктурни проекти, а тези пътища са изцяло с бюджетни пари”, похвали се премиерът.

„Всичко, което има в хазната, го събираме за учителите да им увеличим заплатите, на докторите увеличаваме, на пенсионерите, минималната работна заплата и трябва да изцедим възможностите на бюджета с по-големите приходи, които имаме и за тези пътища, които са структуроопределящи за икономиката”, допълни той. Борисов обаче пропусна да спомене полицаите, които в същия момент протестираха в София и настояваха за по-високи заплати.