Код жълто е обявен в цялата страна заради горещо време с температури следобед между 34 и 38 градуса.

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но само на отделни места, главно в югоизточните и планинските райони ще има краткотрайни превалявания, на места и ще прегърми. Ще е горещо с максимални температури между 33° и 38°, София 34°.

Над Черноморието ще е слънчево с временни увеличение на облачността. На отделни места е възможно да има краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб от югоизток. Максимални температури 31°-36°, температура на морската вода 25°-28°. Вълнение на морето 1-2 бала.

Снимка: bTV

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 20°.

В средата на седмицата времето ще бъде още малко по-горещо, максималните температури ще достигат на отделни места до около 40°. Ще бъде и предимно слънчево, в следобедните часове с развитие на купеста облачност. На отделни места, главно в планините, ще прегърми, възможно е и за кратко да превали.

Снимка: bTV

В четвъртък по-късно през деня в западната част на Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад, слаб до умерен и с него ще започне да прониква сравнително по-хладен въздух.

В петък и събота ще има по-значителни временни увеличения на облачността и вероятност за превалявания и гръмотевици, на повече места първия ден. Вятърът постепенно навсякъде ще стане от североизток-изток, слаб до умерен. Дневните температури ще се понижат, общо за двата дни с 4-6 градуса.

В неделя ще бъде слънчево.

Повече за времето - на dalivali.bg