Охранителят, който простреля двама криминално проявени в София, е действал при самоотбрана и по всички правила, коментира бившият командос Алексей Петров. В деня на инцидента неговото име беше свързано с охранителя.

Първоначалната информация беше, че става дума именно за негов служител - нещо, което Петров отрече. По-късно очевидец заяви, при позвъняването на тел. 112 гардът се представил именно като охранител на Петров.

Сега Алексей Петров уточнява, че е охранителят не му е непознат.

"Имал съм отношение с компанията и бодигарда през 2011 г. по време на президентската кампания, заедно с още две фирми. Доколкото разбрах, бодигардът се е притекъл на помощ на нападнат от три криминално проявени лица гражданин, след в условията на неизбежна отбрана, заради насочено към него оръжие, е използвал личното си оръжие", заяви Петров.

Той призова и да не се атакуват частните охранители, тъй като по думите му именно те са най-сериозният партньор на полицията в борбата с престъпността и тероризма.

Стрелбата на бул. "Черни връх" стана в понеделник вечерта в близост до голям търговски център и оживено кръстовище. Простреляните са с огнестрелни рани в краката.

Появи се и информация за трети участник в инцидента, който бил само набит.

Охранителят Ивайло Младенов е служител на компанията за сигурност ИН-80. От вчера той вече е с повдигнато обвинение за нанесени на повече от едно лице средни телесни повреди.