Охранителят, прострелял двама души на бул. "Черни връх", вече е привлечен като обвиняем, съобщиха от прокуратурата.

На 46-годишния Ивайло Младенов беше повдигнато обвинение, че чрез огнестрелно оръжие, умишлено и по начин, опасен за живота на мнозина, е причинил на повече от едно лице средни телесни повреди, изразяващи се в трайно затруднение движението на долен крайник.

Ако бъде намерен за виновен, може да получи наказание лишаване от свобода от 2 до 10 години.

Простреляните са 19-годишният Григор Илиев и 30-годишният Марио Петров. И двамата са стари познайници на полицията - криминално проявени за грабеж и причиняване на телесна повреда, припомня БГНЕС.

До този момент по делото са назначени две съдебно-медицински експертизи, проведен е оглед на местопроизшествието и са разпитани очевидци.

Днес 7 гилзи бяха намерени на мястото на стрелбата.

Според шефа на ИН-80 - охранителната фирма, в която Младенов работи, гардът е действал при самоотбрана.

Стрелбата стана в час пик, малко преди 18 ч. на оживения булевард „Черни връх”. Късмет е, че нямаше и други пострадали.

„Чух някакви гърмежи, видях, че имаше паднал човек на тротоара, покрай него имаше двама души, явно охранители, здравички момчета, питах дали има нужда да му помогна, охраната каза да се махна. По-надолу имаше още един човек, който лежеше”, разказва Калоян, който е един от първите очевидци на станалото, тъй като работи в магазин наблизо. 

Простреляните младежи разказали, че са били нападнати от охранители. Гардовете пък твърдели обратното.

Стрелецът сам подал сигнал в полицията и изчакал бърза помощ, разказва очевидецът.

„При обаждането хората се представиха, че са от охраната на Алексей Петров”, казва още той.

„По думите на моя служител в извънработно време трима неизвестни за него лица са го нападнали на „Черни връх”, като единият от тях е извадил оръжие. Този, който го издирва полицията... Имало е трети участник и той (Младенов - б.ред.) при самоотбрана си изважда оръжието и ги прострелва. Той не е служител на Алексей Петров, нямаме договор за охрана на Алексей Петров. Фирмата не е на Алексей Петров, моя е, аз съм собственик", каза пред bTV управителят на ИН-80 Емил Бонджев, който коментира случая по телефона.

Алексей Петров също категорично отрече охранителят да е негов служител.