Задържаният в България като заплаха за националната сигурност на страната Мурад Хамид изглежда напълно безобиден, като стандартен млад човек, не можете да се уплашите от него. Това каза в студиото на „Тази сутрин” адвокатът му Драгомир Александров.

Той критикува службите, които според него би трябвало да работят, а не да раздухват случая.

"Полицията трябва да си върши работата, а не да тръби нагоре-надолу за това, което прави", коментира Драгомир Александров.

Припомняме ви, че Мурад Хамид е роднина на Шариф Куаши - единият от терористите, атакували френското сатирично издание "Шарли Ебдо".

Той е висок около 1,80 м., със слабо телосложение и къси панталонки. Дали е религиозен или не – това си е неговият личен живот, коментира адвокатът му.

Мурад е студент, учи природни науки, а това му е първо посещение в България, каза Драгомир Александров. Той обясни, че с него си говорят на френски и досега го е виждал само един път - на заседанието по мярката за неотклонение, а днес ще го види за втори път.

Днес съдът ще реши за екстрадицията на Мурад Хамид, освен ако той не размисли, след което в седемдневен срок той ще бъде изпратен на Франция, като се подписва и една декларация. Хамид ще има и три дни да размисли, разясни процедурата адвокатът.

Александров обясни, че мярката е гледана миналата седмица, взета му е мярка за неотклонение "задържане под стража", а делото е абсолютно стандартно и по думите му не представлява никакъв интерес.