Жители на хасковското село Минерални бани сигнализираха, че в кметството вече масово се регистрират хора, за да могат да гласуват на следващите избори. Екип на bTV посети курортния център, който нашумя преди години именно със стотиците регистрирани в последния момент  избиратели, предимно двойни граждани

В навечерието на последните местни избори много хора от Минерални бани разбраха, че си имат квартиранти, за които дори не подозират. На повечето адреси бяха регистрирани допълнително по двама-трима човека, а рекордът бе в доскоро промишлена сграда, където се оказа че живеят 20 души.

Цифрите, предоставени от кметството, показват, че от началото на годината близо 100 човека са подали заявление за постоянен и настоящ адрес на територията на общината. Според местните хора обаче офанзивата тепърва предстояла.

1000  допълнителни гласа при малко над 5000 избиратели в общината със сигурност ще гарантират изборната победа на някоя партия. В момента  там управлява ДПС. Прогнозите на местните са, че тези гласове ще  бъдат прехвърлени от други части на България.

Значителна подкрепа се очаква и от Турция, където живеят приблизително 1 700 двойни граждани, регистрирани в общината.

Справка в полицията показа, че колкото и продължителен и задължителен да е принципът на уседналост, гласуван от  депутатите, тези хора фигурират в българската система за лични документи с постоянен и настоящ адрес в Минерални бани. А това, че живеят в Турция за момента не подлежи на контрол от нито една институция у нас