Три поръчки за убийства са били направени от Янко Попов – Туцо. Това разказа в съдебна зала свидетелят по делото „Килърите” Борислав Йорданов. Сред мишените са бившият президент на Локомотив Пловдив Николай Попов – Мартеницата, бизнесменът Юри Галев и Жеко Полицая от Варна.

Йорданов получил пистолет „Макаров” със заглушител, с който да убие футболния бос. Въпреки че той не е физическият извършител на покушението, разстрелът е станал факт месец по-късно.

Обект на втората поръчка е Галев. За нея свидетелят разказва на прокуратурата през декември 2009 година, когато е задържан. Тогава обаче на думите му не е обърнато внимание и пет месеца по-късно бизнесменът е убит по описания начин.

Йорданов участва и в покушението на последния поръчан Жеко Полицая. Той закарва извършителя до къщата на жертвата, по която е стреляно с гранатомет.

Защитата оспори показанията на Борислав Йорданов и поиска той да бъде заличен от списъка на свидетелите. Съдът обаче не уважи искането.

В началото на днешното заседание не се явиха упълномощените защитници на подсъдимите Петър Стоянов, Райчо Стойнев и Петър Атмаджов, поради което в защитата им бяха включени резервните адвокати.