Канадският тийн идол Джъстин Бийбър, който е на турне във Великобритания, посети музея на Мадам Тюсо в Лондон за представянето на восъчния си двойник. 17-годишният поп изпълнител позира с копието си от восък пред малка група почитатели, докато хиляди други гледаха събитието чрез живо уеб излъчване.

"Невероятно е човек да види подобно нещо. Изглежда страхотно, благодаря ви", заяви певецът. Той обаче се пошегува, че восъчното му копие е по-ниско от него. Говорителката на музея Лиз Едуардс обясни, че младият изпълнител бързо се е променил за времето, което е било необходимо за изработването на восъчната му фигура.

Най-характерното в нея е прословутата прическа на Бийбър, с която поп идолът се раздели наскоро. Восъчното копие е създадено с помощта на личния стилист на младия канадец и е облечено в модерна риза в черно и червено и черни джинси. Джъстин Бийбър позира за скулптори в Ню Йорк миналата година, след като му бяха взети стотици прецизни мерки.

Изработката на "восъчния Бийбър" струва 150 000 долара, а копието му е било готово за 4 месеца. Интересът към фигурата е феноменален, подчерта Едуардс.

В същия ден бяха представени още две восъчни копия на канадския поп изпълнител - в музеите на Мадам Тюсо в Амстердам и Ню Йорк. Бийбър ще изнесе още два концерта в Лондон, след това ще пее в още няколко други британски града и после се отправя към Европа.