Четирима души са загинали и четирима са с опасност за живота след 24 пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщават от Съюза на българските автомобилисти. При катастрофите са ранени 40 души. За района на София са станали 85 леки и 5 тежки катастрофи. Един човек е загинал, а десет са ранени, от които един е с опасност за живота.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, настилките на отделни места са мокри. Автомагистралите „Хемус”, „Люлин” и „Марица” са сухи. В ремонт е автомагистрала „Тракия” между 209-210 километър за изграждане на пътен възел при изхода за Стара Загора.

Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Дюлински за товарни автомобили.  Въведени са следните ограничения за движение на МПС: Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход.

До 15 септември за времето от 16.00 до 22.00 ч. се забранява преминаването на МПС с обща маса над 3,5 тона по пътя Стара Загора – Сливен, а движението се осъществява по маршрут Стара Загора – пътен възел Мъглиж - Сливен.

До 30 септември 2011 г. е забранено движението на тежкотоварни превозни средства, ремаркета и полуремаркета с две оси, селскостопанска, земеделска и специализирана строителна техника по републиканската пътна мрежа първи клас, както и по автомагистралите за времето от 16:00 часа до 22:00 часа за последния работен ден или предпразничен ден, както и за последния почивен или празничен ден. От 30 юни 2011 г. заповедта се отнася и за пътя Велико Търново – Гурково.