Трима души са загинали при катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР.
На територията на страната са станали 18 произшествия, със 17 ранени. В София са регистрирани 65 леки и четири тежки катастрофи, при които са пострадали трима.

Проходими и сухи са пътищата от републиканската пътна мрежа, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица, както и Дюлински за товарни автомобили.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненско дефиле, в Прохода на републиката и Троян-Карнаре, по пътя Симитли- Гоце Делчев, Юндола- Голямо Белово, Рила-Рилски манастир, Бобошево, Драгичево-Рударци, Лакатник-Нови Искър, Мездра-Ботевград и Самоков-Дупница. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход.

До 15 септември за времето от 16.00 часа до 22.00 часа се забранява преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Стара Загора – Сливен, като движението се осъществява по маршрут Стара Затворен е пътят Звъничево – Варвара, Черен-Гълъбинци и Кюстендил-Николичевци, като обходът е през Ябълково, Копиловци, Николивчевци. Все още е затруднено движението и в двете платна.

Затруднено е движението и в двете платна при Елисейна по пътя през Искърското дефиле заради срутване на големи блокове каменна маса върху двете платна. Движението през граничните контролно-пропускателни пунктове е нормално. Поради пропадане на пътната настилка по пътя Бургас-Малко Търново има предпоставки за катастрофи.