В рубриката "Аз, репортерът" пристигнаха много любопитни видеоматериали. Те бяха изпратени от потребителя Marius със следния текст: "Не си направих труда дори да запомня името му но се намира на изхода от Айтос по посока Провадия, отляво. Престъпна небрежност - има врати на стаите с комарни мрежи зад тях, а после липсва тераса. Една крачка и падаш на земята от втория етаж! Идете да видите тези убийци или ще чакаме някой да падне и после да търсим виновни".

Лора Стаматис провери поредното туристическо чудо у нас.

Хотел в центъра на Айтос. Една стая тук струва 48 лева, но може да ви струва и животът - ако решите да излезете на терасата. Управителят на хотела, който не беше изненадан от посещението на екипа ни, е категоричен, че вратите може само да се открехнат, защото са застопорени.

"Когато при прозорците, под тях няма зид с височина 85 см, задължително се изпълняват предпазни парапети, независимо отваряема или неотваряема е тази дограма, защото всичко може да се случи, по някакъв начин да се счупи това стъкло", обясни инж. Ваня Радева – директор на РДНСК- Бургас.

Справка в община Айтос показа, че обектът работи като семеен хотел от 2006 г., когато е бил преустроен от комплекс със стаи за временно пребиваване. По проект предпазни парапети са били предвидени, но не са поставени. Вместо прозорци пък са сложени врати.

"Не ни е попадал в полезрението. Виждам от документацията обаче, че тя е с доклад от Строителен надзор въвеждането в експлоатация. Това ще рече, че надзорна фирма изготвя всички документи по въвеждане в експлоатация и тя гарантира, че обектът е изпълнен както трябва", каза Радосвета Великова, началник на отдел "Строителство" в община Айтос.

Собственикът на хотела обеща до седмица да постави парапети.