Селекционерът на Черна гора Златко Кранчар сподели, че тимът му идва в София най-малко за равен срещу България. Двата отбора ще се изправят един срещу друг в европейска квалификация. Мачът е във вторник от 20:30 часа на стадион "Васил Левски". В петък черногорците победиха Уелс с 1:0 след гол на Мирко Вучинич.

"Планът ни е да не загубим този мач, а разбира се - ще направим всичко възможно, за да победим. Ще бъда доволен и от едната точка, тоест да бъдем с четири точки след първите два кръга. Мисля, че това ще бъде достатъчно за някакво спокойствие и за по-лека подготовка за следващия миницикъл в октомври, когато ще играем с Швейцария и с Англия", сподели Кранчар.

"Българите играят като нас, това е може би някакъв славянски манталитет. Подават си добре, имат желание да се надиграват, атакуват през центъра и чрез Мартин Петров по левия фланг. В София трябва да бъдем търпеливи, в никакъв случай не трябва да прибързваме. Трябва да чакаме грешка на противника и тук да търсим своя шанс, защото съм сигурен, че българите още от първата минута ще започнат да играят за победа. На тях им трябва само победа", допълни специалистът.

"Добре е, че българите загубиха с голям резултат в първия си мач (срещу Англия 0:4). Сигурно са доста изцедени физически. До 2:0 българите бяха опасни и равностойни, дори при 1:0 имаха чисто голово положение, а след това напълно отпаднаха. Тази загуба ще ги мотивира да ни победят. А може би имат и впечатлението, че ще ни победят лесно след миналогодишното 4:1. Мисля, че имаме психологическо предимство пред българите. Добре стартирахме, в отбора има добра атмосфера. След победата над Уелс ще се гледа на нас по друг начин. Липсата на Бербатов няма да бъде някакво голямо предимство за нас", завърши Кранчар.