Старши треньорът на Интер - Жозе Моуриньо, планира подмладяване на отбора през следващия сезон. Португалският специалист призна, че може да остане начело на "нерадзурите" в следващите четири или пет години, а в близко бъдеще ще се опита да изгради тим, съставен предимно от млади футболисти.  

"Отборите имат нужда от повече време за подобрение на играта. Няма как да бъда доволен, когато разполагам с двама млади футболисти като Балотели и Сантон. Те имат много качествата, които трябва да бъдат развити. Следващият сезон трябва да имаме още 4 или 5 играчи на тяхното ниво. Трябват ни младежи с голям потенциал. Дори това да означава, че ще намалим възможностите си да печелим в близко бъдеще. Това е риск, който не трябва да се страхуваме да поемем", коментира Моуриньо, който е начело на Интер за първа година.

"Не искам да предпазвам себе си само, за да спечеля утре и след това да оставя човека след мен с отбор без потенциал. Не съм егоист, работя за бъдещето на Интер. Давам ви пример с Челси. Когато Сколари пристигна в Лондон веднага отбеляза, че никога преди това не е работил в толкова добре организиран клуб, с толкова много професионалисти. Това беше голяма чест за мен", допълни португалецът.