Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призна, че с привличането в състава на голмайстора Андрий Шевченско се е сбъднала една от мечтите му. „Днес (б.ред. вчера) е ден, в който една мечта стана реалност. Андрий винаги е бил мое първо желание, откакто пристигнах в Челси. Досега това не можеше да се случи, но сега вече е истина. Той има невероятни качества, амбиция, дисциплина, тактически познания и, разбира се, е невероятен голмайстор. Нямаше нужда да се срещам с него и да го убеждавам да премине в Челси и не съм му казвал защо го искам в отбора. Всички знаят какъв футболист е на всички е ясно, че той ще пасне на нашата игрова схема”, коментира Моуриньо след финализирането на трансфера.

„Милан е голям, велик отбор, но щом той го напуска, значи знае какво е Челси. Той е шампион и се присъединява към отбор на шампиони. Говорих с някой от играчите и всички те искат да играят с него. Невероятните ми футболисти ще играят с друг фантастичен играч”, каза още мениджърът на лондонския тим.

Изпълнителният директор Питър Киниън добави: „Това един добър ден за Челси. Привличането на Шевченко, следвано от трансферите на Михаел Балак и Саломон Калу показва амбициите на Челси. Сделката е рекордна за тима и е правилна инвестиция. Доволни сме, че привлякохме един от най-добрите нападатели в Европа. Той има невероятни голмайсторски качества и показа това в Шампионската лига и Серия „А”, както и за националния отбор.

 

СТАНИМИР СТОЯНОВ