Защитата на Ювентус иска отборът да бъде върнат в Серия "А". Както е известно вчера започна процесът по обжалването на наказанията на Италианският федерален съд (CAF) за корупция на Ювентус, Милан, Фиорентина и Лацио, както и 17 настоящи и бивши шефове на клубове, главни и странични рефери. На 14 юли "бианконерите" бяха лишени от последните им две титли и пратени в Серия “В” с пасив от 30 точки за новия сезон.

Адвокатът на Ювентус Чезаре Дзаконе (на първата снимка) заяви, че има доказателства за да бъде намалено наказанието на тима. "Мисля, че имаме достатъчно аргументи, за да докажем, че наказанието трябва да бъде намалено", коментира Дзаконе.

"Аз продължавам да вярвам, че трябва да бъдем върнати в Серия "А" с ""някакво точково наказание, но е трудно да си мислим, че това ще стане, особено предвид факта, че дори можеше да бъдем изпратени в Серия C1. Въпреки всичко, се надявам санкцията да бъде намалена. Ако започнем в Серия "B", но без наказание, ситуацията се променя. Ако пък останем със същото наказание, то трябва да бъдем като истински бойци за да се върнем, тогава това ще е равно на спечелването на Шампионската лига три пъти", коментира новият президент на "бианконерите" Коболи Джигли.


""Другите три тима замесени в скандала – Фиорентина, Лацио и Милан също искат смекчаване на санкциите. Адвокатът на „виолетовите” Алберто Бруни ще се опита да убеди съда в невинността на тима. Желанието на Бруни е всички наказания за отбора от стадион "Артемио Франки" да бъдат отменени. На 14 юли съдът обяви, че отборът от Флоренция ще бъде пратен в Серия "B" и трябва да започне сезона с пасив от 12 точки, като му бе отнето правото да играе в Шампионската лига.

От Лацио също искат отбора да бъде върнат Серия "А", докато желанието на Милан е да бъде намалено наказанието от 15 точки, което бе наложено първоначално.

СТАНИМИР СТОЯНОВ