Селекционерът на националния волейболен тим на Италия Джан Паоло Монтали се срещна с няколко от шефовете на Ювентус, които му предложиха да влезе в управителният съвет на клуба, разкриха медиите на Апенините. Според ръководителите на "Старата госпожа" Монтали, който е много уважаван от цялата общественост, бил идеален вариант за бъдещето на "бианконерите". Както е изестно след излезналите скандали с корупция, реномето на най-славния клуб на Ботуша е силно опетнено и се търсят известни и коректни личности, за де се създаде новия имидж на Юве.

46-годишният волейболен специалист, който е върл фен на Фиорентина, има няколко дни на разположение, за да мисли дали да промени напълно своята кариера. До 10 дни "бианконерите" трябва да представят имената на новия управителен съвет, след като цялото предишно ръководство подаде оставака след излезналите разкрития, че бившият генерален мениджър на тима Лучано Моджи и административният директор Анто""нио Джираудо били манипулирали шампионата в Серия "А" през изминалите две първенства.
Роденият в Парма Монтали има изключителна богата визитка. Той е печелил  шампионатите на Италия с Парма и Рома, както и този в Гърция, а сега е селекционер на "Скуадра адзура", с който спечели последните две европейски първенства. Монтали имаше възможност да влезе в света на футбола още през лятото на 2002 година, когато от Милан го бяха поканили да роботи в клуба, но тогава двете страни не стигнаха до споразумение. Навремето предишният легендарен селекционер на волейборния тим на Италия Хулио Валаско работи известно време в Лацио, преди да се премести в Интер за кратък период.

Трофеите в кариера на Джан Паоло Монтали:
1986-1990 година в Сантал Парма - 1 титла на Италия, 3 КНК, 2 купи на Италия, 1 световно клубно първенство
1991-1996 година в Сислей Тревизо - 2 титли на Италия, 1 Шампионска лига, 1 КНК, 1 Купа на европейската конфедерация по волейбол, 1 купа на Италия
1996-1997 година в Олимпиакос - титла на Гърция
1998-2000 година в Пияджио Рим - 1 титла на Италия и 1 Купа на европейската конфедерация по волейбол
2003 година в националния отбор на Италия - 2 европейски титли

ВЛАДИМИР СТОЯНОВ