Нападателят на Валенсия Давид Вийя подкани интересуващите се от него клубове да му представят оферти в интервю за списание „Дон Балон”. Астурският стрелец се котира много високо на трансферния пазар и използва умело това, най-малкото за да си спечели тройно увеличение на заплатата си на „Местайя”, където все още е далеч от Албелда, Бараха, Канисарес и Хоакин по този показател.

„Зная, че за мен се говори много извън Испания, особено в Англия, и това е важно за всеки футболист. Ако дойде твърда оферта от чужбина, ще дойде моментът да седна и помисля кое ме интересува и кое – не. За момента се чувствам много добре във Валенсия и нищо не съм мислил за бъдещето си, ала ако получа предложение, със сигурност ще го обсъдим”, сподели Вийя, чиято неустойка за прекратяването на контракта му с „лос че” (изтичащ на 30 юни 2013 година) е в размер на 150 млн. евро.

Все пак, реалната цена на стрелеца, с 13 попадения този сезон в Примера, е около 40-50 млн. евро. Способни да я платят изглеждат само Челси и Ливърпул, но Барселона също ще има какво да каже по въпроса, ако в крайна сметка се раздели с топреализатора си Самюел Ето’о.

СИМЕОН ХРИСТОВ