Лотар Матеус може да стане треньор на Мюнхен 1860, събощава ексклузивно германският интернет портал специализиран за баварския регион tz-online.de.

Според изданието селекционерът на българският национален отбор вече е водил разговори с ръководителите на клуба и в доказателство показва снимка от 18 февруари, когато Матеус е на трибуните на „Алианц Арена” по време на мача на Мюнхен 1860 срещу Аугсбург, завършил 0:2.

Клубът преговаря за нов главен спонсор след края на сезона, който настоял именно Матеус да застане начело на отбора.

Преди две години наставникът на родните национали вече бе близо до това да поеме баварските „лъвове”, но в последния момент сделката пропадна и вместо него бе назначен Евалд Лиенен. Самият Матеус също не крие симпатиите си към Мюнхен 1860 и при въпросното му посещение преди три седмици го е потвърдил.

„Бих искал да съм треньор на Мюнхен 1860, този клуб винаги ме е привличал”, казал световният шампион от Мондиал ’90.

Матеус има договор с България, но според TZ няма проблем той да напусне, тъй като в контракта му имала клауза за освобождаването му при подобни оферти към него, а неустойката нямало да бъде проблем за въпросния нов спонсор.

Със сигурност мюнхенският клуб ще бъде напуснат след края на първенството от настоящия треньор Райнер Маурер заради незадоволителните резултати и вече пропадналата възможност тима да се бори за влизане в първа Бундеслига. В втория ешелон на Германия, Мюнхен 1860 в момента е на 10-а позиция и изостава с 12 точки от 3-ото място, което дава право на участие в плейоф за влизане в елита.