Генералният мениджър на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес заяви, че е много разочарован от провала на отбора му този сезон. Баварците се нуждаят от чудо, ако искат да се класират за Шампионската лига, а титлата на Германия е недостижима. Очакват се сериозни промени в клуба, като Хьонес се закани никога повече да не вижда подобен отбор от неудачници, какъвто е Байерн в момента.

”Ще положим всички усилия, за да създадем тим, който няма нищо общо със сегашния и може да се бори за титлата. Много хора имаха своя шанс, но не се възползваха от него и не заслужават втори”, каза Хьонес пред немските медии.

Това най-вероятно означава, че за футболисти като Клаудио Писаро, Роке Санта Круз, Али Карими, а също така и Даниел Ван Буйтен и Мартин Демикелис, които направиха слаб първи полусезон, кариерата в Байерн (Мюнхен) е пред своя край.

”Класирали сме се за Купата на УЕФА и с това сезона за нас приключи. Мениджърите и скаутите на отбора ще имат доста работа през лятото. Имаме достатъчно пари, за да привлечем класни футболисти и въпреки, че едва ли ще се класираме за Шампионската лига го направим”, добави още Хьонес.

Първото голямо име за новия сезон в Байерн най-вероятно ще бъде голмайсторът на Фиорентина Лука Тони.

ДЕНИСЛАВ ДЕНЧЕВ