Тази вечер на стадион "Хосе Алвеладе" в Лисабон ще се състои бенефисният мач на бившия български футболен национал Ивайло Йорданов, който 10 години носи екипа на Спортинг (Лисабон). На терена ще излязат два отбора - "Легендите" на Спортинг (Лисабон) срещу "Приятелите на Йорданов".

В отбора на "Приятелите на Йорданов" се очаква да играе един негов наистина добър приятел - Христо Стоичков, голмайстор на световното първенство в САЩ-94 и най-добър играч на Европа за същата година в анкетата на авторитетното френско списание "Франс футбол".

Сред поканените бивши футболисти личат имената на Андре Крус, Бето, Луизиньо, Найбет, Педро Барбоза, Руи Жорже, Са Пинту и др. Билетите за бенефисния мач на родения в Самоков български футболист са между 3 и 5 евро, а децата и младите хора на възраст до 17 години тази вечер ще влизат безплатно на стадион "Хосе Алвеладе"

Бенефисът на Йорданов ще се проведе след деветгодишни съдебни дела. Отказът на бившето ръководство да организира регламентирания в договора на Ивайло бенефис принуди играч № 1 на България за 1998  да заведе и да спечели дело срещу клуба на своето сърце.