Хиляди испанци посрещнаха националния отбор по футбол в Мадрид. Героите от Евро 2008 кацнаха на летище "Барахас" 19 часа след като спечелиха финала срещу Германия.

Треньорът Луис Арагонес и капитанът Икер Касияс показаха купата на чакащите ги фенове там. След това испанските играчи се качиха в специален открит автобус, с който да стигнат до площад "Пласа де Колон", показвайки европейската купа на многохилядните привърженици. Испанските граждани скандираха "Кампеонес, Кампеонес", както и изреждаха имената на всички 23-има играчи, които бяха в състава на шампионата.

Най-активен в празнуването бе вратарят на Ливърпул Пепе Рейна, който забавляваше тълпата. Пепе пя песни за всеки един от тима и се превърна в атракция номер 1. След всяко негово споменаване на футболист от испанския отбор, тълпата хората започваха да аплодират и скандират.

Испанското кралско семейство ще приеме отбора на Испания, днес в кралския палат Сарсуела.

Дон Хуан Карлос и доня София, заедно с принцовете на Астуриас, ще посрещнат героите от европейското първенство и селекционера Луис Арагонес.

Веднага след срещата с кралското семейство, испанските футболисти ще бъдат приети от премиера Хосе Луис Родригес Сапатеро.