Българският старши-треньор на Селта Христо Стоичков проведе сериозен разговор със своите момчета преди вчерашната тренировка на "небесносините", предаде мадридският всекидневник "АС". Галисийците претърпяха поражение с 0:3 от Майорка на "Балаидос" и поставиха под сериозна въпросителна оставането си в Примера.

В съблекалнята всички взаимно си обещаха в следващите срещи за първенство отборът да има нов облик. Камата наблегна на сътресенията в тима, които се получават при допускането на първи гол. И срещу Сарагоса, и срещу островитяните тази неделя тимът падна психически след регистрирането на попадение в собствената мрежа.

""

41-годишният специалист подчерта качествата си на боец и пожела от възпитаниците също да не се предават до самия край. Футболистите на Селта също се отнесоха самокритично към играта си, изтъквайки необходимостта от задружно решаване на проблемите. "Трябва да се освободим психически, защото падане духом ще ни навреди още повече", извади си поука от разговора със Стоичков Хосе Мануел Пинто. "Необходимо да работим уверено с мисъл за предстоящата среща", добави Пинто.

Нападателят Нунес също изрази готовност за борба до последния миг. "Не е моментът за дрязги или вайкане. Необходимо е задружие", подчерта испанският щурмовак. В края на седмицата момчетата на Камата гостуват на "Ел Мадригал", където ги посреща Виляреал. Само преди десетина дни "жълтата подводница" потопи устремилите се към трета поредна титла футболисти на Барселона.

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ