Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън сподели, че желанието му е за новия сезон на ”Олд Трафорд” да бъдат привлечени трима нови футболисти, които да вдигнат класата на тима. Шотландският специалист разкри, че дори вече е представил играчите, които иска да вземе в своя тим, на изпълнителния директор на ”червените дяволи” Дейвид Гил. ”Избрал съм трима футболисти, които искам да вземем за новия сезон. Обсъдил съм техните имена с изпълнителния директор Дейвид Гил и той ме увери, че ще направим всичко възможно те да дойдат при нас. Както всички, които следят футбола отблизо, могат да потвърдят, за най-добрите играчи на пазара винаги има голяма конкуренция така че не можем да обещаем на феновете отсега, че ще ги вземем. Можем обаче да им гарантираме, че няма да пестим средства, щом знаем, че даден играч е най-добрият избор за нашия тим”, коментира сър Алекс.

Той обаче категорично отказа да обяви което и да е от имената на целите си. ”Трябва да сме максимално дискретни за това кои играчи привличат вниманието ни и да преговаряме за тях възможно най-безшумно”, заяви Фърги.

Фъргюсън за пореден път сподели мнението, че Юнайтед няма как да се преборят с Челси на трансферния пазар, но въпреки това изрази увереност, че ”червените дяволи” ще успеят да подсилят отбора си с необходимите нови попълнения. ”Нашият клуб е достатъчно атрактивен за който и да било футболист на света. Всеки наш мач се гледа от 76 000 зрители и всеки наш футболист е със статут на звезда по целия свят. Но невинаги това е основното. Когато Челси плати 27 милиона паунда за играч като Есиен е невъзможно да се конкурираме с тях”, завърши мениджърът на шампионите на Англия.

КАМЕН ДАМЯНОВ