Собственикът на Манчестър Сити, арабският милиардер Сюлейман Ал Фахим мечтае за закупуването на малък футболен клуб в Европа или Южна Америка, който да бъде управляван от Диего Марадона. Желанията на шейха не спират дотук, той иска в същия клуб да привлече и звездата на Барселона Лионел Меси.

Ал Фахим е фен на Марадона от световното първенство 1986 година, но не е сигурен в качествата на идола си като треньор. За това той иска легендарният нападател да управлява новия клуб от президентския пост.

"Не знам дали Диего Марадона може да бъде добър треньор. Мисля, че той трябва да бъде президент и да има правото да избира и купува футболисти. В Наполи той започна от нулата и изгради клуб. Марадона има качеството да променя футболните отбори", коментира Ал Фахим.

"Меси е футболист, който ме кара да харесам Аржентина. Аз отново обичам Аржентина", каза още собственикът на Манчестър Сити.

Правилната стратегия според Ал Фахим обаче не е безцелното хвърляне на пари за трансфери, а закупуването на още по-малки клубове.

Според него всеки голям европейски отбор трябва да притежава по един латиноамерикански, който да го "захранва" с футболисти на ниски цени. Засега не е известно към кой клуб арабина ще прояви интерес, но със сигурност парите няма да имат никакво значение за милиардера.