Бившият капитан на Англия Алън Шиърър сподели пред медиите на Острова, че Дейвид Бекъм е над нивото на футбола, който се практикува в САЩ. Както е известно Бекс ще заиграе в Лос Анджелис Галакси след края на сезона, като заради добрите си игри в Реал (м) през сезона той си заслужи повиквателна за английския национален тим.

“Бекъм е над стандарта на американския шампионат. Не знам дали той съжалява за решението си да заиграе в САЩ, но определено европейския футбол трябва да го направи”, коментира бившият нападател на Нюкасъл.

""Дейвид Бекъм се завърна за националния тим на Англия на 1 юни срещу Бразилия след близо едногодишно отсъствие. В сряда (6 юни) на англичаните им предстои решаващо гостуване в Естония, като само победа ще остави шансовете им за класиране на Евро`08.

“Дейвид е играч от голяма класа. Той показа великолепна форма срещу Бразилия и аз вярвам, че няма да има проблеми в оставащите мачове до края на квалификациите. Дано Англия се класира, защото Бекъм заслужава да играе на още едно голямо първенство”, допълни Шиърър.

ФИЛИП ДРУМЧЕВ

Снимка: АП, bbc