Германският Щутгарт ще се опита да привлече гръцкия нападател на Аякс (Амстердам) Ангелос Харистеас, съобщават медиите в страната. 26-годишният стрелец, който донесе европейската титла на Гърция, разписвайки се на финала на Евро 2004 срещу Португалия, отдавна иска да напусне холандската столица, след като не можа да се наложи на „Амстердам Арена” след трансфера си от Вердер (Бремен) през лятото на 2004 година. Наскоро той получи разрешение да си търси нов отбор след личен разговор с наставника на Аякс Хенк тен Кате. В тима на амстердамци непоклатими титуляри в атака са младите надежди на Холандия Райън Бабел и Клаас Ян Хунтелаар и това накара наставникът на тима Хенк Тен Кате да позволи на Харистеас да напусне, въпреки че договорът му с тима изтича чак през 2008 година.

В същото време на „Готлиб Даймлер Щадион” от доста време искат да намерят нови попълнения в атака. През лятото треньорът Армин Вее имаше голямо желание да вземе нападателя на изпадналия Кайзерслаутерн Саного, който обаче предпочете да премине в Хамбургер ШФ.

В същото време стана ясно, че ако Харистеас пристигне в Щутгарт, „швабите” ещ се разделят със своя сръбски стрелец Даниел Любоя, който е желан от редица клубове от Острова, сред които Болтън и Селтик. 27-годишният ексцентричен нападател вече не е сред първите избранници на треньора Вее, а голямата му заплата е тежест за шефовете на клуба.

КАМЕН ДАМЯНОВ