Дуисбург ще плати за наема на Благой Георгиев само 200 000 евро, научи “Тема Спорт”. Въпреки че футболистът пристига на “MSV Арена” със статут на преотстъпен от Цървена звезда, сумата няма да влезе в касата на белградския гранд, а в тази на Славия. Именно белите, които вече продадоха друг свой юноша - Чавдар Янков, в Хановер 96 срещу 1,1 млн. евро, все още държат правата на халфа.

 От новака в Бундеслигата първоначално са поискали да купят Благо, но президентът на столичани Венцеслав Стефанов е поискал 1,5 милиона евро за него. Поставената цена обаче се е оказала извън финансовите възможности на зебрите и те са решили да изпробват техничаря за един сезон, след което си запазват правото да го откупят.

 Босът на звездашите Драган Стойкович пък забърка името на българина в страхотен скандал. На пресконференция пред сръбските медии легендата на плавите обяви, че халфът е в Дуисбург “на почивка”. “Георгиев ще си се прибере при нас”, отсече Пикси. Настоящият договор на играча със Звезда изтича през това лято, а опцията му за продължаване до 2009 година все още не е активирана.

МЕТОДИ ШУМАНОВ, "Тема спорт"