Контролната среща снощи между националните отбори на Румъния и Турция, завършила с победа на северната ни съседка с 2:0, не беше особено зрелищна. Може да се каже, че беше дори доста скучна, коментира днес румънският вестник "Адевърул".

Пострадалият през зимата футболист на Генча Николае Дика се завърна в националния отбор с гол. Вторият гол за румънците вкара Адриан Муту, който след края на мача похвали 39-годишния си съотборник Доринел Мунтяну за играта му. Националният селекционер Виктор Пицурка също беше очарован от резултата от срещата с Турция, макар че беше неприятно изненадан от малкия брой на зрителите на стадиона. Не повече от 10 хиляди запалянковци наблюдаваха мача от трибуните на най-големия стадион в Румъния - "Национал".

"Доволни сме от победата, защото играхме с добър отбор, който има агресивни играчи, които доста тичат. Турция е по-добра от Беларус, но нито един мач не е еднакъв с друг", каза нападателят на румънския отбор Адриан Муту пред вестник "Проспорт".

На другия полюс са медиите в Турция. "Сигнал SOS от националния отбор" пише в. Миллиет, "Защо паднахме от Румъния?" пита Хюриет. "Не можахме да променим историята в Букурещ" - в. Заман - "Отново паднахме от Румъния, която вече 42 години не успяваме да победим".

"Лош сигнал за "Евро 2008" - в. Радикал, "Туш за националите" е заглавието на вестник Стар. "Ужасяващ опит" - Йени шафак - "В подготвителния мач срещу Румъния преди изпитите срещу Малта и Унгария на 8 и 12 септември
националите показаха слаба игра"

БТА