Слуховете за предстоящ през лятото трансфер на Роналдиньо в Милан бяха опровергани от самия нападател на Барселона. Според гениалния бразилец „по всичко личи”, че и през следващия сезон той ще остане в каталунския клуб. „Да, мисля, че ще остана и всичко сочи към това. Спокоен съм и се надявам да си върна познатата форма, за да представям Барса като преди”, заяви Рони по време на презентацията на турнира „Фрий Кик Мастърс”, който ще се проведе на 22 декември в Хюстън, САЩ, и ще определи най-добрите изпълнители на преки свободни удари и вратари в света.

Магьосникът с топката допълни, че главната му цел е следната: „да помогна на отбора в крайната фаза на шампионата, да тренирам много здраво и да спечелим титлата, за което да допринеса с още голове”. Бразилецът припомни, че е пропуснал някои мачове на „блаугранас” заради травми и сега е устремен към пълно възстановяване и връщане към нормалното за него русло на тренировки и мачове.

Роналдиньо е основната атракция на турнира „Фрий Кик Мастърс”, чието предишно издание бе в испанския курорт Марбейя. „Трябва да се упражнявам доста, защото съм свикнал да бия фаулове фронтално около дъгата на наказателното поле, а в това състезание се шутира от разнообразни позиции. Ще е забавно”, завърши асът на Барселона.

 

СИМЕОН ХРИСТОВ