Селекционерът на Италия Роберто Донадони няма намерение да подава оставка, въпреки призивите за това в италианската преса след отпадането на отбора на четвъртфиналите на европейското първенство.

На въпрос обмислял ли е да напусне поста, Донадони отвърна: Абсолютно не. Не виждам защо да взимам подобно решение, ако един мач е спечелен или загубен с дузпи, където всичко зависи от един метър повече или по-малко. Това ми се вижда глупава причина за оставка", коментира Роберто Донадони.

"Ако вие, момчета, имате пресни новини, аз не знам. Спокоен съм и не се притеснявам ни най-малко", обърна се селекционерът към репортерите.

Донадони, който наследи Марчело Липи след световното първенство през 2006 година, продължи договора си с Италианската футболна централа до 2010 година. В контракта има клауза, която позволява и на треньора, и на федерацията да прекратят съвместната си работа още след края на европейското първенство.

"В близките дни всичко ще се реши. Сега не е правилният момент за това", заяви още снощи президентът на Италианската футболна федерация Джанкарло Абете.

Донадони не пожела да тълкува думите на Абете и каза само, че до 10 дни ще е ясно дали остава.