Старши-треньорът на Барселона Франк Рийкард остана радостен от минималната победа над Леванте, но изрази недоволството си от показаната нервност на терена. "Не съм удовлетворен от играта, защото се чувстваше нервност във футболистите. Въпреки това съм доволен от резултата", сподели холандският специалист след срещата, цитиран от испанските медии.

"Поздравявам отбора за победата, но определено се нуждаехме от още голове, за да довършим спокойно мача. Именно затова не мога да кажа, че съм удовлетворен от играта, но определено съм щастлив от успеха", призна наставникът на каталунците.

"В съвременния футбол няма лесни противници и затова победа с 1:0, независимо от многото пропуски, трябва да ни задоволява. Определено обаче има какво да подобряваме в играта си", категоричен бе спецът.

"Радостното е, че създадохме много положения, което е в основата на нашия стил. Постигната по труден начин обаче победата е още по-сладка", довери Рийкард. Холандецът категорично определи успеха като заслужен, позовавайки се на огромното превъзходство при владеенето на топката (65 процента) и многото голови опасности.

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ

Снимка: Reuters