Бившият футболист на Славия Димитър Рангелов ще играе с №17 за новия си клубен тим Страсбург. Българинът премина в редиците на втородивизионния френски тим преди около две седмици. Този номер беше освободен от словашкия нападател Шилард Немет, а преди него беше на Ерик Мулунги, който през новия сезон пък взима №24.

Другият българин, който предстои да подпише договор със Страсбург, Емил Гъргоров от ЦСКА се очаква да пристигне в града или късно тази вечер, или утре. „Бадема” ще премине традиционните медицински прегледи в базата на стадион "Мейно", а след това ще бъде официално представен на новите си съотборници в Страсбург. След разпределението на номерата в отбора за Емил Гъргоров не остава голям избор. Единствените свободни цифри са 28 и 29. Така, българинът ще трябва да избере един от тези два номера, с който да играе през новия сезон във френската Лига 2.

""/

Първият мач на Страсбург в шампионат 2006/2007 е в петък срещу Дижон. Преди началото на новия сезон футболистите и треньорския щаб на Страсбург се срещна с фенове на отбора и обеща още през следващото първенство да се върне в елита на Франция. Всеки един от играчите направи специално обръщение към привържениците на клуба, а след това отговори на въпросите им и раздаде авгографи.