Българският нападател Димитър Рангелов премина под наем в германския елитен Енерги (Котбус), съобщава официалният сайт на клуба. По-рано днес двете страни са стигнали до договорката, след като в последните дни германските медии все по-усилено твърдяха, че Рангелов ще бъде първото ново попълнение на Енерги. Контрактът на българина с германския клуб е до края на предстоящия сезон, като в него има и включена опция за окончателното откуване на правата му от френския Страсбург.

"Наблюдаваме Димитър от много време. Той много ни впечатли и от известно време е най-отгоре в списъка ни с желани играчи. Много сме доволни, че след няколко ползотворни разговори стигнахме до споразумение със Страсбург и с играча", коментира мениджърът на отбора Щефен Хайдрих.

Българинът ще играе с номер 8 през новият сезон.

Самият Рангелов определи преминаването си в Енерги и в Бундеслига като "голямо предизвикателство". "След чудесното си време в Ауе сега много се радвам за преминаването си в Енерги, за новите си колеги и за това, че ще играя в Бундеслигата", заяви той. По свое желание в Енерги той ще играе с номер осем на фланелката.

Енерги завърши шампионата в Германия на 13-о място в крайното класиране в Бундеслигата. Както е известно, Рангелов игра през пролетния полусезон във втородивизионния германски Ерцгебирге (Ауе), където отбеляза шест гола и впечатли редица отбори от германския елит.

ЦВЕТЕЛИНА КЕМАЛОВА

снимка: www.fcenergie.de