"Димитър Бербатов се заблуждава, като си мисли, че е сред най-добрите нападатели в света, обяви в. "Дейли Мирър", цитиран от в. "7 дни спорт". Английското издание допълва, че българинът явно се е повлиял от истерията около него в края на миналия сезон и сериозно бърка в оценката за собствената си класа.
"Не е ясно как Бербатов се сдоби със статута на играч от класата на Герд Мюлер - написа "Дейли Мирър". - Без съмнение той е добър нападател, но какво му дава основание да мисли, че е сред най-добрите в света? Той има 44 мача за Тотнъм във Висшата лига и е вкарал 14 гола. Това е по-малко от 1 попадение средно на всеки три мача. За човек, който струва 11 млн. паунда, това не е нищо особено. Защо тогава Бербатов се цупи толкова, защо гледа на нещата отвисоко и е толкова самодоволен? Той увери вяло, че е готов да помогне на шпорите с всичко, което е по силите му. Не е лошо като за начало да започне да вкарва по веднъж на три мача."
През миналия сезон Бербо изигра общо 49 мача и заби 24 гола, като във Висшата лига имаше 33 двубоя и 12 попадения. От началото на настоящия сезон обаче нападателят има едва 3 гола в 15 срещи за Тотнъм във всички турнири.