Пари Сен Жермен се опитва да привлече Кака и Гонсало Игуаин от Реал (Мадрид) след края на сезона. За целта през миналата седмица лично катарският президент на клуба е имал среща с двамата футболисти и е изложил офертата на френския клуб Насер Ал-Келайфи и се е опитал да ги убеди да приемат предложението, съобщава "Екип" (L'Еquipe).

Според изданието привличането на двамата играчи е приоритетна цел на ръководството на ПСЖ.
Любовта на треньора на парижани Карло Анчелоти към Кака е добре известна и датира от много време. Привличането на бразилеца не би трябвало да бъде невъзможна задача. Той не попада редовно в състава на Жозе Моуриньо, а като се има предвид, че вече е 30-годишен и със заплата 10 милиона евро, от Реал лесно биха го пуснали дори и за невисока трансферна сума, въпреки че през 2009 г. за него бяха платени 67,2 млн. евро на Милан.

Много по-труден би бил трансфера на Гонсало Игуаин. Аржентинецът не е неизменен титуляр и в последно време се създава впечатление, че Карим Бензема е предпочитаният избор в атаката на "белите". Въпреки това Моуриньо е заявил необходимостта си от реализиралия 21 гола през този сезон Игуаин, което значи, че цената му би била доста висока.